ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Καλωσήλθατε στο ιστολόγιο "Στιγμές και τόποι", μια σελίδα που σκοπό έχει... να σας ταξιδέψει.

Το ταξίδι είναι για τον καθένα μια εμπειρία πάντα μοναδική και ιδιαίτερη. Αν και αγαπούσα πάντα τα ταξίδια, μόνο τα τελευταία χρόνια οι συνθήκες μου επιτρέπουν να ταξιδεύω περισσότερο και αισθάνομαι ήδη πιο πλούσιος και πιο ευγνώμων.

Στο ιστολόγιο αυτό, θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου, τις εμπειρίες και τα συναισθήματά μου. Θα μοιραζόμαστε με λέξεις, εικόνες και βίντεο, στιγμές από μικρά ή μεγαλύτερα ταξίδια, από περιηγήσεις και βόλτες σε μέρη κοντινά ή μακρινά που αξίζει να γνωρίσουμε. Επίσης, θα προσπαθήσω να σας δείξω ότι το ταξίδι δεν είναι απαραίτητα κάτι που χρειάζεται πολλά λεφτά.

Χαρά μου μεγάλη, θα είναι, αν μέσα απ' αυτή τη σελίδα δώσω κίνητρο σε περισσότερους ανθρώπους να ανακαλύψουν τη μοναδική μαγεία του ταξιδιού και της ουσιαστικής περιήγησης. Γιατί η ουσία του ταξιδιού δεν είναι οι γρήγορες στάσεις σε αξιοθέατα ή καταστήματα με σουβενίρ, ούτε η τήρηση και επανάληψη μιας καθημερινής ρουτίνας σε διαφορετικό, απλώς, μέρος.

Ουσία και κέρδος είναι ο ανεξάντλητος πλούτος τον εικόνων που χαρίζει το ταξίδι, εικόνες εξωτερικές αλλά και εσωτερικές - κυρίως οι δεύτερες. Οι ανάσες των τόπων και των πολιτισμών του κόσμου που γίνονται ιδέες και έμπνευση, κληρονομιά ανεκτίμητη για τον άνθρωπο. Ο έρωτας και ο ενθουσιασμός για το αλλού, που επαναθεμελιώνει σε νέα βάση την αγάπη και τον σεβασμό για το εδώ. Το πάθος για εξερεύνηση, για ανακάλυψη που είναι στη φύση του ανθρώπου. Και κυρίως, οι μυστικοί προορισμοί που ο ταξιδιώτης δεν γνωρίζει, όπως είχε πει κι ο Μάρτιν Μπούμπερ.

Καλά και πάντα ουσιαστικά ταξίδια!
Δημήτρης Νίκου