«ΤΟ ΦΙΛΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΚΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ


"Αρκεί μια λέξη για να αρχίσεις ένα βιβλίο. Αρκεί ένα βήμα για να ξεκινήσεις την πιο μεγάλη περιπέτεια. Λέξεις σε λευκό χαρτί, βήματα που γίνονται μοναδικές εμπειρίες. Είναι μια ομορφιά ακαταμάχητη, ένας έρωτας αυθεντικός που παθιάζει και μπορεί να οδηγήσει σε τρέλες αδιανόητες. Τί έρωτας, άλλωστε, θα ήταν αν δεν προκαλούσε πάθη και τρέλες;"

Αρκετούς μήνες μετά την τελευταία ανάρτηση στη σελίδα αυτή και επτά χρόνια μετά την προηγούμενη λογοτεχνική μου κυκλοφορία, το ερωτικό αφήγημα "Ονείρωξη", είναι μεγάλη η χαρά μου να παρουσιάζω ένα καινούριο βιβλίο που συνδυάζει όμορφα τις δύο μου αυτές αγάπες. Μια νέα συλλογή με τίτλο "Το φιλί και το ταξίδι", που κυκλοφορεί ψηφιακά και ελεύθερα από την Ανοικτή Βιβλιοθήκη.

Η έκδοση περιλαμβάνει είκοσι επτά κείμενα που γεννήθηκαν σε ταξίδια ή με έμπνευση από ταξίδια, μικρά ή μεγαλύτερα πεζά και ποιήματα για τον έρωτα να αφήνεσαι σε εμπειρίες, αισθήσεις και προκλήσεις που σε πάνε μακριά. Το φιλί και το ταξίδι, γίνεται ο κοινός παρονομαστής των αναμνήσεων και των συναισθημάτων. Και όλα αυτά, με όχημα και έναυσμα μια παλιά γραφομηχανή, που κατάφερε και άναψε μέσα μου ξανά τη σπίθα της δημιουργίας. Ακριβώς γι' αυτό, το βιβλίο επιχειρεί να μεταφέρει και να αναπαραστήσει ψηφιακά την ιδιαίτερη και ρομαντική αισθητική της γραφομηχανής στο πώς είναι γραμμένα τα κείμενα και την εικόνα που αυτά έχουν.

Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στο βιβλίο και προσομοιώνει σχεδόν άψογα αυτή μιας κλασσικής γραφομηχανής, είναι δημιουργία του Αμερικανού Fredrick Brennan, ενώ η πανέμορφη εικόνα στο εξώφυλλο είναι του Σουηδού φωτογράφου Oliver Sjöström.ή διαβάστε το online πατώντας εδώ


Το βιβλίο "Το φιλί και το ταξίδι", κυκλοφορεί υπό άδεια Creative Commons BY-NC-ND (Αναφορά δημιουργού - Μη εμπορική χρήση - Όχι παράγωγα έργα).

Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τον φίλο Γιάννη Φαρσάρη, δημιουργό της Ανοικτής Βιβλιοθήκης, για την επιμέλεια της έκδοσης, αλλά και που τόσα χρόνια, πιστά, με αγάπη και με σπάνια ανιδιοτέλεια, υποστηρίζει, ενισχύει και προωθεί την ανοικτή λογοτεχνία και τέχνη στην Ελλάδα.

Η Ανοικτή Βιβλιοθήκη ιδρύθηκε το 2010 και αποτελεί ένα αποθετήριο με χιλιάδες ελληνικά ψηφιακά βιβλία που είναι ελεύθερα πνευματικών δικαιωμάτων (public domain) ή που διανέμονται ελεύθερα και νόμιμα στο διαδίκτυο από τους δημιουργούς ή/και τους εκδότες τους. Παράλληλα προωθεί την ψηφιακή λογοτεχνία εκδίδοντας καινοτόμα e-books με ελεύθερη διανομή.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια