ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


"Το ταξίδι είναι κάτι σαν πόρτα από όπου βγαίνεις από την πραγματικότητα για να μπεις σε ένα χώρο ανεξερεύνητο που μοιάζει με όνειρο", είχε γράψει ο Γάλλος συγγραφέας Γκυ Ντε Μωπασάν. Με τα λόγια αυτά, σας προσκαλώ να ζήσουμε ένα όμορφο όνειρο μέσω μιας νέας σειράς ταξιδιωτικών κειμένων στο Στιγμές και Τόποι αφιερωμένων στα δύο πρώτα μου ταξίδια
στη Γεωργία τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο του 2013 - δυο ταξίδια που με γέμισαν ξεχωριστές εμπειρίες, γνώσεις, συναισθήματα και εικόνες.

Στο τέλος εκείνων των ταξιδιών, συχνά σκεφτόμουν πώς θα μπορούσα να μεταφέρω στο χαρτί αυτές μου τις εμπειρίες θέλοντας να μοιραστώ όσα όμορφα έζησα, ώσπου ήρθε στο δρόμο μου η Γεωργιανή Εφημερίδα και μια ωραία συνεργασία ξεκίνησε.

«Καρτ ποστάλ από τη Γεωργία» ήταν ο τίτλος μιας σειράς άρθρων μου δημοσιεύθηκαν στη Γεωργιανή Εφημερίδα, μια εβδομαδιαία έκδοση που κυκλοφορούσε στα περίπτερα κάθε Σάββατο απευθυνόταν κατά βάση στους Γεωργιανούς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Τα άρθρα δημοσιεύονταν από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013 και μέσα από αυτά γνωρίσαμε τόπους, μνημεία και τοπία της όμορφης χώρας του Καυκάσου, που τόσα ενώνουν με τη δική μας. Και θεωρώ σημαντικό και χρήσιμο να μαθαίνουμε και να εξερευνούμε τα πράγματα που μας ενώνουν με τον κόσμο, με άλλους λαούς και άλλους πολιτισμούς, σε καιρούς που απομονωτικές και φασίζουσες νοοτροπίες κερδίζουν επικίνδυνα έδαφος.

Τώρα, ήρθε η ώρα τα κείμενα αυτά να βγουν από το "συρτάρι" όπου παρέμεναν κλεισμένα τόσα χρόνια και να ξαναζωντανέψουν στο Στιγμές και Τόποι, μαζί με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ελπίζοντας να γίνουν πραγματικές καρτ ποστάλ που θα σας μεταφέρουν όσο το δυνατόν πιο ζωντανά την αύρα ενός ταξιδιού που σίγουρα δεν τελειώνει εδώ.

Θέλω να εκφράσω, όπως και τότε, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Αβταντίλ Μικαμπέριτζε, πρόεδρο του Γεωργιανού Ινστιτούτου Αθηνών και δημιουργό του Ελληνο-γεωργιανού πολιτιστικού κέντρου "Καύκασος" για την θερμή υποστήριξη και την ιδέα να προτείνει αυτά τα κείμενα, καθώς και τον κ. Γκιόργκι Τζανελίτζε από τη Γεωργιανή Εφημερίδα για την εγκάρδια επικοινωνία και συνεργασία.

Ελπίζω και εύχομαι όσοι διαβάσετε αυτά τα κείμενα να τα απολαύσετε.