ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ


Μια γλυκιά έκπληξη στην πόλη που οι βόλτες έχουν συντροφιά σοκολατάκια με τη μορφή του Μότσαρτ. Μια σοκολατένια περιπέτεια που θα σας πάει από τις όχθες του Δούναβη στις φυτείες κακάο της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής.

Το Μουσείο Σοκολάτας της Βιέννης αποτελεί ένα από τα πιο φρέσκα αξιοθέατα της Αυστριακής πρωτεύουσας και όπως ήταν αναμενόμενο, κερδίζει συνεχώς πόντους και θαυμαστές, τόσο μικρούς όσο και μεγάλους. Βρίσκεται στα όρια του μεγάλου πάρκου διασκέδασης στο Prater (Riesenradplatz 6), καλά κρυμμένο σε ένα από τα κτήρια της κεντρικής πλατείας που ουσιαστικά αποτελεί και την κύρια είσοδο του πάρκου.


Μπαίνοντας στο Μουσείο, η σοκολάτα, από αμαρτωλή αγάπη για τους περισσότερους, γίνεται γνώση, τέχνη και ταξίδι. Μέσα από έξυπνα εκθέματα, προβολές και εγκαταστάσεις, ο επισκέπτης ξεναγείται με τρόπο ευχάριστο και ...γευστικό στην ιστορία, την καταγωγή αλλά και τη διαδρομή της σοκολάτας από τις φυτείες των κακαόσπορων μέχρι τον τελικό καταναλωτή.

Αφήστε τις αισθήσεις σας ελεύθερες. Στα περίπου 2000 τετρ. μέτρα του μουσείου, θα γνωρίσετε τον μυστηριώδη πολιτισμό των Αζτέκων και των Μάγιας, που πρώτοι ανακάλυψαν τη μαγεία που κρύβει μέσα του ο σπόρος του κακάο και θα πάτε ειδική αποστολή στη ζούγκλα αναζητώντας τις πιο εκλεκτές ποικιλίες του. Θα πιείτε τη ζεστή σοκολάτα σας με τη Μαρία Αντουανέτα σαν ευγενείς σε αριστοκρατικό βιεννέζικο σαλόνι και θα ...λιγουρευτείτε τα κάθε είδους γλυπτά από σοκολάτα που θα βλέπετε παντού γύρω σας. 

Τα παιδιά, θα χαρούν ιδιαίτερα το εργοστάσιο σοκολάτας σε μικρογραφία και όλοι μαζί μπορείτε να παίξετε στα πολλά ωραία διαδραστικά παιχνίδια, να τεστάρετε τις γνώσεις σας και να βγάλετε ωραίες σέλφι. Φεύγοντας, δε, σας περιμένει ακόμα μια έκπληξη... μια νοστιμότατη σοκολάτα ειδικά φτιαγμένη από το μουσείο για τους φίλους του!Η όλη εμπειρία είναι πραγματικά απολαυστική, θα παρατηρήσετε ότι η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε και (όπως κι εγώ) μπορεί να θελήσετε να γυρίσετε λίγο προς τα πίσω για να ξαναδείτε κάτι που σας άρεσε. Μοναδικό μειονέκτημα, κατά τη γνώμη μου, η τιμή του εισιτηρίου στα 15 ευρώ - αν όμως έχετε προμηθευτεί την Vienna Card, όπως σας είχα προτείνει στο άρθρο μου για τη Βιέννη, θα έχετε έκπτωση και σε αυτό το μουσείο.

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου Σοκολάτας της Βιέννης, το οποίο θέλω να ευχαριστήσω και για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών.


Δείτε το ταξιδιωτικό βίντεο από τη Βιέννη, με πλάνα και από το Μουσείο Σοκολάτας!