ΚΡΕΣΤΕΝΑ: ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ


Κοντινή απόδραση, εναλλακτικός προορισμός και πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία αυθεντική επαφή με την ελληνική φύση, τα Κρέστενα του νομού Ηλείας προσφέρουν στον επισκέπτη περισσότερα απ' όσα φαίνεται να διαθέτουν.


Η όμορφη κωμόπολη των περίπου 2.000 κατοίκων, χτισμένη σε μια ειδυλλιακή και καταπράσινη έκταση σε κομβικό σημείο ανάμεσα στην περιοχή του ναού του Επικούρειου Απόλλωνα και την Ανδρίτσαινα, την αρχαία Ολυμπία, την κοιλάδα του Αλφειού, την πρωτεύουσα του νομού, τον Πύργο και τα περίφημα λουτρά του Καϊάφα με την πανέμορφη ομώνυμη παραλία, μπορεί να αποτελέσει ιδανικό ορμητήριο για εξερευνήσεις σε όλο το νομό Ηλείας.

Πατήστε τον χάρτη για μεγέθυνση

Δυνατό σημείο της πόλης, αναμφίβολα, το καταπράσινο τοπίο και τα πυκνά δάση που την περιβάλλουν, κάνοντάς την να μοιάζει με νησί μέσα σε μια πράσινη θάλασσα. Περπατήστε στο δάσος του Σεφερλή, ακριβώς απέναντι από την πόλη, στον λόφο του Αγίου Ιωάννη αριστερά του γηπέδου και αναζητήστε το αρχαίο ποταμάκι Σελινούς, που ρέει ακόμα μέσα σε χαράδρα. Αφεθείτε σε βόλτες στο δάσος, πάντα με προσοχή, απολαύστε και προστατεύστε την απίστευτη φύση, τις μυρωδιές, τα χρώματα και τις μοναδικές αισθήσεις που η επαφή με το δάσος ξυπνά.
Μέσα στην πόλη, θα θαυμάσετε τις δύο μεγάλες εκκλησίες, τον Άγιο Γεώργιο, δίκλιτη βασιλική του 1830 πάνω στο λόφο και την υπέροχη βασιλική της Κοίμησης της Θεοτόκου, του 1902 στην ανατολική έξοδο της πόλης. Επίσης, το εντυπωσιακό Ηρώο, απέναντι από το νοσοκομείο και η γραφική κεντρική πλατεία, θα προσφέρουν καλή ...photo opportunity.Tip: Απέναντι από την Κοίμηση της Θεοτόκου, μέσα στην πυκνή βλάστηση θα βρείτε "κρυμένη" μια εντυπωσιακή νεοκλασική βίλα, έργο του διάσημου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ που κτίστηκε το 1891 για λογαριασμό του βουλευτή Ολυμπίας και αντιπροέδρου της Βουλής, Νίκου Παπαλέξη.


Τις χαλαρές ώρες, μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας στα αρκετά ωραία μαγαζιά που θα βρείτε, κυρίως στον κεντρικό δρόμο και γύρω από την πλατεία. Τα βράδια του καλοκαιριού, δε, η πόλη γίνεται απρόσμενα πιο "ζωντανή" με κόσμο που έρχεται από όλα τα γύρω χωριά. Αν κινείστε πεζοί, προσοχή στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια, καθώς, όπως συμβαίνει συχνά, το γκάζι πατιέται πολύ εύκολα, ειδικά από τους οδηγούς νεαρότερης ηλικίας.